Blog

Det skal du huske, når du køber en brugt computer

Hvis du trænger til en ny computer til at downloade, uploade, streame eller spille på, skal du nok regne med at have den store pengepung op af lommen. Skal du have en computer, som kan mere end at tjekke mail, være på sociale medier og let skolearbejde, løber prisen nemlig hurtigt op på over 5.000 kroner. Det kan derfor være nødvendigt at købe brugt, men heldigvis er der mange gode brugte computere på markedet. Det vigtigste er dog, at du som køber er kritisk, så du ikke risikerer at blive snydt af en lusket sælger. Hvis ikke du vil tage chancen og risikere at blive snydt, kan du købe brugte computere hos Bluecity.dk, hvor du er garanteret en funktionel computer, som er gennemtestet og med 2 års garanti.

Hvad skal computeren bruges til?

Inden du skal ud at købe en computer, ny som brugt, er det vigtigt at tænke over, hvad du skal bruge den til, så du ved hvad der skal til for at dække dit behov. Er formålet at bruge den til studie, på arbejdet eller måske til gaming? De forskellige formål stiller forskellige krav til din computer, da man til gaming har brug for masser af RAM, et stærkt grafikkort og en stor skærm, mens du til studiet vil have mere gavn af en letvægtscomputer med SSD, som er nem at have med på farten, har længere batterilevetid og som starter hurtigt op. Om du skal vælge Windows eller Macbook afhænger både af det, du skal bruge computeren til og dine præferencer. Køber du en Macbook fra Apple betaler du ekstra for brandet og styresystemet, men særligt mange grafikere foretrækker at arbejde fra en Mac. Modsat vil mange it-udviklere foretrække Windows, hvor du ofte får mere for pengene. 

Husk kvitteringen - Det er din garanti

Selvom du køber en brugt computer af en privatperson, dækker computerens garanti stadig, hvis du har kvitteringen, og det er inden for 2 år efter købstidspunktet. Det er derfor vigtigt, at du som minimum får et billede af købskvitteringen, hvis ikke du kan få den fysisk. Det er samtidig din garanti for, at computeren ikke er stjålet og solgt videre som hælervare. Køber du en brugt computer af en virksomhed, vil du typisk få den fulde garanti på 2 år, når du køber computeren hos dem.

Lav et grundigt tjek af computeren

Særligt når du køber en brugt computer hos en privatperson, er det vigtigt, at du tjekker computeren grundigt igennem. Det bedste er faktisk, at afprøve computeren inden du køber den, men er det ikke muligt, er det vigtigt, at du afprøver og tjekker den lige så snart, du har mulighed for det. Her er det vigtigt, at du sikrer dig, at skærmen virker og ikke flimrer, at tasterne på keyboardet fungerer, og at udseendet og eventuel slid lever op til dine forventninger. Prøv dernæst at bruge computeren til de opgaver, den var tiltænkt, så du får en fornemmelse af, om computeren opfylder dine krav. Det er altid en god idé, når du køber en brugt computer af en privatperson at formatere harddisken, så alle sælgers data slettes og du har en helt tom computer. 

Når du køber brugte computere af en virksomhed, vil du være dækket af købeloven, og computerens stand skal derfor være, som du er blevet oplyst og garanteret af virksomheden.