Blog

Den optimale spiloplevelse kræver godt (og hurtigt) internet

Løber du alt for ofte ind i problemer med, at dit online computerspil lacker, eller bliver du dagligt generet af en hakkende forbindelse til og kommunikation med dit online netværk, når du gamer? Har du vanskeligt ved at betjene og udnytte flere af dine digitale software samtidig, eller oplever du generelt enormt langsom hastighed ved såvel upload som download? Det kan også være, at din online spiloplevelse bliver forringet betydeligt, fordi du ikke kan caste eller streame billede og lyd ordentligt fra din computer til din tv-skærm, hvilket resulterer i, at billedet hele tiden fryser?

 

En dårlig eller mangelfuld internetforbindelse kan være årsag til rigtig mange frustrationer og besværligheder, når du som aktiv gamer eller gaming-entusiast skal spille online. Netop derfor er det altafgørende, at du har styr på din internetforbindelse – den gode og hurtige af slagsen vel at mærke. Det er nemlig den hurtige og direkte vej til den ultimative spiloplevelse – gang på gang.

 

Men hvad dækker ”en god internetforbindelse” reelt set over? Og hvordan opsnuser du den bedste løsningsmodel på markedet for netop dig? I dette korte indlæg giver vi dig et par hurtig og gode råd til, hvad du med fordel kan have in mente, når du skal finde det internet, der kan sikre dig gode og problemfrie spiloplevelser på stribe.

 

Hvilke gaming-behov skal dit internet kunne dække?

Er du typen, der spiller online spil på mobilen, tabletten eller din bærbare computer i sofaen eller senge sådan en gang imellem i din fritid – altså gaming til husbehov? Eller er du den hardcore gamer-type, der spiller på halvprofessionelt plan, og som tilbringer de fleste af døgnets vågne timer foran computer- og tv-skærmen alene såvel som sammen med dine venner? Uanset hvad dit gaming-behov måtte være, og det netop dette behov, der er definerende for, hvilken type internet der tjener dig bedst.

 

Derfor er det vigtigt indledningsvist at afklare med dig selv, hvad dine konkrete brugsbehov er – det vil sige, hvilke gaming-behov dit internet reelt set skal kunne dække. Det er klart, at det kræver en hurtig internetforbindelse (på upload såvel som download), hvis du dagligt skal kunne facilitere og betjene netværksspil og tunge software sammen med flere i din husstand.

 

På samme måde kræver det en internetforbindelse, der kan trække relativt meget, og som er meget stabil, hvis dit digitale gaming-udstyr skal spille optimalt, så du får det maksimale ud af det. Du bør derfor altid overveje nøje, hvilken hastighed dit bredbånd eller lignende internetløsning skal kunne give dig. Spørgsmålet er: Hvor hurtigt bredbånd kan du få - tjek det på YouSee.dk, eller undersøg det på diverse udbyderes respektive hjemmesider.

 

Klassisk eller mobilt bredbånd – same, same, but very different

Er du på jagt efter en meget stabil internetforbindelse med høj ydeevne, der kan muliggøre, at du og flere af dine venner kan game online via diverse devices på samme tid i din bolig? Et sådant brugsformål vil uden tvivl kalde på investering i en stabil bredbåndsløsning, der repræsenterer en af de mest træf- og driftsikre internetmodeller på markedet. Det er dybt individuelt, om du vælger en bredbåndsløsning, der leverer internet via antennestik, kabel-tv eller fibernet. Er du omvendt typen, der bor alene og har et mere moderat gaming-behov, og som måske særligt ynder at kunne spille spil online via dine enheder, når du er på farten, bør du måske overveje at købe mobilt bredbånd, så du får fleksibelt, mobilt og hurtigt internet – uanset hvor du bevæger dig hen. Den mobile løsning betyder dog, at dit dataforbrug har en vis maksimumsgrænse, hvilket du altid skal have for øje – især hvis du rent faktisk har gaming-vaner, der kræver mange data.

 

Husk at undersøge markedet – der er penge at spare

Grundigt hjemmearbejde har aldrig skadet – og det gælder i den grad også, når du skal vælge din gaming-venlige og lynhurtige internetforbindelse. Derfor anbefales det altid, at du gør dig lidt god research på markedet hvad angår internetudbydere og -tilbud, så du ender med at få den billigste og mest favorable løsning. Der kan være rigtig gode penge at spare.

 

Er du usikker på en bestemt udbyder vil du desuden altid kunne tjekke op på dem via Trustpilot, der giver dig mulighed for at få indblik i erfarede oplevelser fra eksisterende eller tidligere kunder.

 

Vi håber, at din kommende internetforbindelse giver dig de absolut bedste spiloplevelser.