Blog

Brug for inspiration til efterårsbagningen? Den er lige her

Sponsoreret indhold:

Efterår er lige med et varmt tæppe, en kop kakao med flødeskum, og en nybagt kage der fylder hjemmet med en varm duft, som man mindes fra barndommen.

 

Det er den perfekte tid på året til at finde dine bageevner frem og lave nogle efterårsmotiver. Der er uendelige muligheder for at lave alt fra drømmekage til æbletærte.

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Vi har en liste med 3 lækre efterårsopskrifter: æbletærte, drømmekage, og en klassisk kanelkage.

 

Æbletærte

Ingredienser:

1/2 kop sukker

1/2 kop indpakket brunt sukker

3 spiseskefulde mel

1 teskefuld stødt kanel

1/4 teskefuld stødt ingefær

1/4 teskefuld stødt muskatnød

6 til 7 kopper tyndt skåret skrællede syrlige æbler (ca. 8 mellemstore)

Dej til tærte med dobbelt skorpe

1 spiseskefuld smør

 

Fremgangsmåde: Bland sukker, mel og krydderier i en lille skål; sæt det til side. I en stor skål blandes æblerne med sukkerblandingen. Beklæd bunden og siderne af en 9-tommers tærteplade med en skorpe; skær den lige til med kanten. Fyld fyldet på, og smør smørret på. Rul den resterende dej ud til en 1/8-tyk cirkel. Læg den over fyldet; skær og forsegl kanterne. Kanten kan evt. være fløjtet. Skær slidser i toppen til udluftning. Dæk kanten løst med folie.

 

Bages ved 375° i 25 minutter. Fjern folien, og bag, indtil skorpen er gyldenbrun, og fyldet bobler, 20-25 minutter længere. Afkøl på en rist i 2 timer før servering.

 

Drømmekage

Ingredienser:

1/2 kop smør, blødgjort

1-1/2 kopper sukker

2 æg

1 teskefuld vaniljeekstrakt

1-1/4 kopper mel til alle formål

3/4 kop bagekakao

1 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld salt

1 kop mælk

 

Fremgangsmåde: I en stor skål piskes smør og sukker, indtil det er let og luftigt. Pisk æg og vanilje i. I en anden skål piskes mel, kakao, bagepulver og salt; tilsæt til den cremede blanding skiftevis mælk, og pisk lige indtil det er blandet. Hæld i et smurt bagefad.

 

Bages ved 350° i 30 minutter, eller indtil en tandstik, der stikkes ind i midten, kommer rent ud. Afkøl på en rist i 10 minutter før servering.

 

Klassisk kanelkage

Ingredienser:

1/2 kop smør blødgjort

1 kop sukker

2 æg

1 teskefuld vaniljeekstrakt

1-1/2 kopper all-purpose mel

1 teskefuld bagepulver

1/4 teskefuld salt

3/4 kop kærnemælk

 

Til glasur

6 spiseskefulde smør, blødgjort

3 kopper flormelis

1 spiseskefuld vaniljeekstrakt

6 til 8 spiseskefulde mælk, fordelt

1 teskefuld stødt kanel

 

Fremgangsmåde: Pisk smør og sukker i en stor skål, indtil det er let og luftigt. Pisk æg og vanilje i. Bland mel, bagepulver, bagepulver, bagepulver og salt; tilsæt til den cremede blanding skiftevis med kærnemælk, og pisk lige indtil det er blandet. Hæld den i to smurte og melede runde bageforme. Bages ved 350° i 25 minutter. Afkøl i formene i 10 minutter, før de sættes på en rist til afkøling.

 

Pisk smør og sukker i en stor skål, indtil det er let og luftigt. Tilsæt vanilje og mælk nok til at opnå den ønskede konsistens. Pisk kanel i.

 

Fordel glasuren mellem lagene og over toppen og siderne af kagen. Opbevares i køleskabet.

 

Gør bagningen nemmere med en køkkenmaskine

En køkkenmaskine kan spare dig tid og energi, når du bager, ved at hjælpe dig med alt fra at hakke nødder til at blande dejen. Desuden er den nemmere at rengøre end en standmixer. Du skal blot tørre skålen og knivene af med en fugtig klud. Se de mange gode tilbud på køkkkenmaskiner her.

 

Efterårsbagning er den perfekte måde at skabe hygge i hjemmet på og bringe minderne fra barndommen tilbage. Med disse opskrifter er du sikker på at imponere din familie. God bagelyst.