Blog

Bliv medlem af en a-kasse og fagforening og vær sikker på, at dine interesser bliver varetaget

Uanset hvilken branche du arbejder indenfor eller er ved at uddanne dig indenfor, så er det en fordel at være medlem af en fagforening og en a-kasse. Det gælder naturligvis også, hvis din branche er IT. Selvom behovet for medarbejder med digitale kompetencer fortsat stiger, så er der alligevel god grund til at være sikret, hvis din jobsituation ændrer sig. Derudover hjælper en fagforening dig med at varetage dine interesser på arbejdsmarkedet. Det kan du læse mere om herunder.

Mere i løn eller bedre arbejdsvilkår? Derfor skal du være medlem af en fagforening

For nogle kan det være svært at gennemskue, hvorfor det er en god idé at være medlem af en fagforening. Der er som sådan ikke nogen økonomisk vinding ved at være medlem af en fagforening, men en fagforening kan eksempelvis bistå dig i at bede om lønforhøjelse eller bedre arbejdsvilkår, hvis det er i din interesse. En fagforening kan hjælpe dig med at sikre ordentlige arbejdsvilkår i form af bedre arbejdstider eller bedre betalt arbejde, så selvom fagforeningen ikke sikrer dig økonomisk tryghed, hvis du bliver ledig, så er det stadigvæk en fordel at være medlem af.

En fagforening er en organisation, som har til formål at varetage dine interesser. Vi er så heldige på det danske arbejdsmarked, at vi har mange fagforeninger at vælge mellem. Det kan både være en fordel og en ulempe. Ulempen består i, at det kan være svært at vælge, hvilken fagforening man vil være medlem af. Nogle fagforeninger kan hurtigt udelukkes, fordi de er branchespecifikke, det vil sige, at man skal være lønmodtager indenfor en given branche for at være medlem af en sådan fagforening.

Det er heldigvis ikke alle fagforeninger, der er branchespecifikke, og det giver dig mulighed for at vælge fagforening ud fra hvilken, du mener, bedst kan varetage dine interesser. Indenfor IT-branchen er der flere forskellige fagforeninger, man kan være medlem. Mange fagforeninger varetager interesser indenfor et bredt felt, og det gør, at du kan vælge frit mellem et stort udvalg af forskellige fagforeninger, som du kan blive klogere på hos Allefagforeninger.dk.

Økonomisk sikring mod uheldige situationer

Selvom IT-branchen er forholdsvis sikker at være ansat indenfor, så kan man aldrig helgardere sig mod uventede situationer. Der kan være mange årsager til, at man bliver ledig, og derfor er det en god ide at være sikret en indtægt, hvis det skulle ske, at man gik hen og blev ledig.

Ved at melde dig ind i en a-kasse er du sikret en indtægt, hvis du en dag skulle blive ledig. Selvom der er efterspørgsmål på IT-folk, så er det ikke alle, der har job den dag, de bliver færdiguddannet. Ved at være medlem af en a-kasse inden du er færdig med studiet, er du sikret en indkomst, den dag du bliver færdig. Din a-kasse hjælper dig samtidig godt på vej med jobsøgning, og de står klar til at hjælpe dig med at forfatte en ansøgning og et CV – noget de færreste studerende har skulle gøre brug af i løbet af deres studietid. Ligesom med fagforeninger findes der mange forskellige a-kasser, du kan blive medlem af.