Blog

Bliv klar til studiestart

Sommeren er ved at være slut, og det betyder, at der er et utal af unge mennesker, der skal til at starte på en uddannelse. De fleste af disse er uerfarne og har aldrig boet for sig selv. Derfor er der også en stor tendens til, at disse unge mennesker ikke har den fjerneste ide om, hvad de skal bruge for at blive klar til studiestart. Af den grund vil vi i denne artikel tage fat i et par ting, der kan hjælpe de unge mennesker til at blive klar til studiestart eller i det mindste give dem lidt inspiration til, hvordan de kan give sig i kast med det hele, og hvad de kan forvente.

Find en lejlighed

Det allerførste, du som studerende bør tænke på, er en lejlighed – eller nærmere sagt et værelse. Du skal dog være opmærksom på, at der er rigtig stor kamp om de værelser og lejligheder, der er til rådighed. Det gælder især, hvis du har valgt at søge ind i storbyerne som Aarhus, Aalborg, København og Odense. Disse fire byer er de helt store studiebyer, og derfor strømmer det til med studerende.

Hvis du har valgt at studere i en af de byer, er det en god ide at forberede dig på ikke at være kræsen, især hvis det beløb, du har til rådighed, er begrænset. Boliger i storbyerne er ikke billige, netop fordi der er så stor efterspørgsel på dem. Det gælder især de boliger, der er nær centrum eller uddannelsessteder, fordi det er her, alle ønsker at bo. Hvis du vil være sikker på at finde et sted at bo i nærmeste fremtid, bliver du nødt til at søge så mange steder som muligt, også selvom det betyder, at det ikke lige er i midtbyen eller i den største lejlighed, at du kommer til at bo.

Desværre er det ikke altid lige let at finde et sted at bo på egen hånd, men heldigvis er der hjælp at søge på internettet. Hvis du blandt andet har brug for hjælp til at finde en lejebolig i Odense, kan du klikke ind på Boligninja.dk.

Forbered dig på opgaverne

Når du har fundet dig en lejlighed, skal du til at tænke på de ting, der bliver nødvendige at eje gennem din studietid. En af de ting er en printer. Når du køber en printer, er det også vigtigt, at du husker at købe blækpatroner. Ellers kan du være sikker på, at du får et mindre raserianfald, den dag du står i en presset situation og skal have printet noget hurtigst muligt. Besøg Tonerland, og find blandt andet blækpatroner til den kendte HP-printer.

En printer kan virke som en dyr ting, men du kan faktisk uden problemer finde en printer til billige penge, som passer perfekt til dit behov. Printere findes da også i forskellige størrelser, og du kan derfor bl.a. finde en bærbar printer, hvis det er det, der er mest praktisk at have på dit studie.

Brugte bøger

En tredje ting, du kan have i baghovedet, når du skal til at studere – som desuden kan spare dig for en god sum penge – er at holde øje med, om du kan købe de bøger, som du skal bruge til dit studie brugt. De studiebøger, der bliver solgt videre, fordi den pågældende person ikke skal bruge dem mere, er næsten altid i virkelig god stand, da de studerende udmærket godt er klar over, at de kan sælge bøgerne videre efter endt brug. Du skal derfor ikke holde dig tilbage, når disse bøger bliver solgt brugte, fordi du er bange for, om standen er okay. Det eneste, du faktisk skal holde et godt øje med, er, om det er den rigtige udgave, du køber. Ellers kan du godt rende ind i nogle problemer med pensumlæsning i løbet af semesteret.