Blog

Bliv din egen chef!

Mange går med drømmen om at blive deres egen chef og være selvstændig erhvervsdrivende. Men hvis du er seriøs omkring din drøm, om at tage det næste store skridt ud i det selvstændige erhvervsliv, er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser over hvad du egentlig bør have styr på, nu hvor det er dig der skal være bossen.

 

Ny start!

Der er rigtig mange overvejelser i forbindelse med at starte en ny virksomhed op. Du har muligheden for at bestemme alt helt ned til mindste detalje, men det er et stort arbejde, med mange muligheder og overvejelser. Der findes flere forskellige virksomhedstyper, og det er vigtigt du vælger den der passer til din virksomhed. Der er både enkeltmandsvirksomhed, fonde, foreninger, holdingselskaber og mange flere. Derudover er det selvfølgelig mange andre ting du også skal inkludere i dine planer.

 

Her er en liste over emner, du bør have med i dine overvejelser:

  • Få styr på økonomien: Moms, skatteregler og fancy begreber er en del af det selvstændige erhvervsliv, og det bør du have godt styr på. Det er utroligt vigtigt, at du har styr på din skat, da det kan ende med at koste dig dyrt, hvis du ikke har orden i dit regnskab. Det er derfor en god ide at få styr på din virksomheds skatteforpligtelser, beskatningsmuligheder og lovgivning.
  • Markedsføring: Du bør også have indsigt i hvordan du markedsfører din virksomhed. Du bør lave en markedsføringsplan, for at øge omtalen, og forhåbentligt også omsætningen.
  • Erhvervsforsikring til din virksomhed. Din erhvervsforskning afhænger selvfølgelig af hvilken branche du vil kaste dig ud i. Du bør derfor finde en erhvervsforsikring tilpasset din virksomheds behov.
  • Tjekliste: Sæt dig ned og lav en brainstorm og en tjekliste over alt det du bør have styr på. Maske du skal opsøge professionel hjælp til opstart af din virksomhed, der er nemlig mange ting at skulle holde styr på. Har du f.eks. overvejet hvad du gør med hensyn til finansiering, budget, salg, organisering, markedsføring osv.?

 

Kast dig ud i et køb!

Du kan vælge at starte din egen virksomhed ?helt fra bunden af, men du kan også kaste dig ud i det selvstændige erhvervsliv ved at købe en anden virksomhed. Overtager du en allerede oprettet virksomhed, er der nogle andre ting du skal have styr på, og du springer selvfølelig hele opstartsprocessen over. Selvfølgelig er det en fordel hvis du lige har prøvet kræfter med at drive egen virksomhed før. Overvejer du at købe en virksomhed, er det vigtigt med en grundig Due Diligence. For den mulige køber har due diligence undersøgelserne nemlig det formål, at give dig som køber, et større overblik angående virksomheden. På den måde for du mulighed for at få et indblik i virksomhedens interne sager, inden du køber.