Blog

Alle kan lære at lave hjemmesider med WordPress

Tiden hvor det var påkrævet at kunne programmere, for at lave en hjemmeside, er ovre. Det er ikke længere en nødvendighed at kunne dette, da der findes et bredt spektrum af systemer og værktøjer, der lader dig lave din egen hjemmeside – helt uden erfaring med programmering.

Et af de systemer, der gør det lettest for dig, er WordPress. Det er et system, der hos de fleste hostingudbydere kan installeres med et par klik, hvorefter du kan installere en skabelon. Denne skabelon kan du herefter tilpasse med afsæt i dine egne ønsker.

Det er ikke noget, der tager lang tid at lære - og faktisk er det så simpelt, at alle kan lære det. Derfor kan du også være sikker på, at du kan lære at lave hjemmesider med WordPress.

Bliv mester i WordPress

WordPress er et af de mest brugte CMS’er (content management system) i verden. Derfor er det næppe en god idé at kunne mestre dette system.

Ikke nok med, at du får muligheden for at lave en hjemmeside til dig selv, kan dine kundskaber inden for WordPress også sælges. Du kan nemlig lave hjemmesider for andre i WordPress, såfremt dette skulle være et ønske.

Også selvom du skal lave hjemmesider for andre, er der ikke behov for at kunne programmere. Det vidner om, hvor fantastisk et system og værktøj WordPress er. Skal du have det fulde udbytte af det, kræver det dog en vis viden.

For at opnå denne viden, er det oplagt at tilmelde dig et WordPress kursus. Ved at gennemføre et sådant kursus, kan du hurtigt gå fra at være nybegynder til at være mester inden for WordPress-verdenen. Herefter kan du selvfølgelig udbygge din viden og erfaring.

Når du først har leget lidt med systemet, finder du hurtigt ud af, at det er yderst brugervenligt, men også, at det kan udbygges til det uendelige. Derfor er det et system, man hurtigt bliver grebet af at lære mere om, da det byder på nærmest et uendeligt antal muligheder.

Skabeloner med drag and drop-funktionalitet

I dag er det muligt at købe skabeloner til WordPress med drag and drop-funktionalitet. Det er ensbetydende med, at du kan bygge din egen hjemmeside (eller en kundes hjemmeside), ved at trække de visuelle elementer rundt på hjemmesiden.

Det understreger, at der ikke er noget behov for at kunne programmere, hvis du har et ønske om at lave hjemmesider med WordPress. Disse skabeloner koster tilmed ikke synderligt mange penge, hvorfor der ikke er tale om løsninger til mange tusinde kroner.

Det er dog ikke alle skabeloner, der kræver, at du selv sammensætter en side via en drag and drop-funktionalitet. Man kan også købe færdige skabeloner, som blot skal installeres, hvorefter du med få klik har en komplet hjemmeside.

Fælles for de fleste skabeloner er, at du har mulighed for at tilpasse og finpudse dem, så de stemmer overens med dine (eller kundens) ønsker. Med nok tilpasning og tilretning, er det faktisk muligt at få en sådan skabelon til at ligne en unik hjemmeside.