Blog

5 uundværlige apps til dig der studerer på HF eller gymnasium

Dagene er lange, modulerne er hårde, og lærerne har aldrig noget rigtig interessant at sige - andet end det der står i pensum selvfølgelig. Men let’s face it, pensum har aldrig været et ord, der fik dig op at køre. Det er svært at stå tidligt op, det er svært at lade være med at tage en lur, når du kommer hjem, og det er svært at finde motivationen til overhovedet at begynde på den næste opgave, der skal afleveres, nå ja, i aften kl. 23.59. 

Men frygt ej, for det, der kan hjælpe dig godt på vej, er allerede lige ved hånden. Sandsynligvis faktisk i din hånd. Din smartphone er nemlig et fantastisk arbejdsredskab og halter du lidt bagefter på motivationen, så er det måske fordi du ikke er helt opdateret på de uundværlige apps, der kan gøre din skolegang lettere. Nej, HF i Gentofte (https://www.ghf.dk/) er selvfølgelig ikke det samme som at gå på HF i København eller Lyngby eller på gymnasium, men det er med garanti lige hårdt og til tider lige ærgerligt, så der er brug for samme mirakelkur. Nemlig følgende, fantastiske apps.

 

Evernote 

Har du også mindst 1000 word dokumenter, der ligger og flyder i forskellige mapper, du heller ikke har styr på? Så kommer her Evernote - en af de absolut bedste apps til at tage noter. Den er smart, fordi du kan oprette notesbøger, en til hvert fag er en god ide, og i hver notesbog kan du så oprette så mange noter som du nu vil, en til hvert emne eller måske du vil oprette en ny i hvert modul. Evernote er også helt uundværlig fordi den både kommer som app til din mobil og til din computer og synkroniseringen er smooth. Alle dine noter ligger nemlig online, så dine noter kan også tilgås fra deres webapp på enhver computer. Så i tilfælde af, at din computer skulle brænde sammen eller din mobil blive stjålet, så kan du altså stadig bestå de kommende eksamener - heldigvis.

 

Scanbot 

Siden du er startet på HF eller på gymnasiet, har du garanteret fået regnskoven foræret i stakke af dokumenter. Værsgo’ at passe på denne vigtige kopi til du går i 3.g og skal til eksamen! Ellers tak, brug i stedet Scanbot, der let og enkelt kan tage et billede af papiret, så du kan gemme det i skyen for evigt og smid så papiret ud - uden dårlig samvittighed. Scanbot laver billedet om til hvad der ligner en rigtig scanning af dokumentet, og så har appen endda en funktion, der gør at du kan dele dokumentet til Evernote. Nemt.  

 

Duolingo 

Hvis du er i færd med at lære et fremmedsprog i skolen, har du nok bemærket hvor svært det er. Og til tider hvor kedeligt det kan være at lære al den grammatik. Duolingo er en del sjovere og lidt som et spil, der kan hjælpe dig med at lære tysk, fransk, spansk, kinesisk eller hvad du nu roder med.

 

Graphing Calculator 

Har du glemt din lommeregner derhjemme? Har du ikke orket at investere i en dyr lommeregner? Så er Graphing Calculator heldigvis et rigtig godt alternativ og det er ganske gratis. Måske du ikke bliver matematiklærerens yndling, men vi skal jo alle starte et sted.

 

Kahoot! 

Det bedste, der kan ske for dig, er at du kan overbevise din lærer om at Kahoot! er et supergodt læringsredskab. Kahoot! er et virkelig morsomt quizprogram og du har sikkert allerede prøvet det. Download appen til din mobil, lær den godt at kende og prøv så at snige en ”historie” quiz ind i historietimen. Det skal jo også være sjovt at gå på HF eller på gymnasiet.