Blog

5 sjove mobilspil til din søndag

Det er søndag. Du er enten derhjemme, på farten eller et sted midt i mellem og leder efter lidt underholdning – hvis det lyder genkendeligt, så har vi samlet 5 sjove mobilspil til dig.

Der findes efterhånden mange gode spil til mobiltelefonen, som du hurtigt kan hente i App Store. Der er både spil, der kræver lidt dybere tænkning og noget baggrundsviden, samt spil der bogstaveligt talt ikke kræver mere end en enkelt finger af dig (one-touch spil).

The Sims er tilbage (i en mindre udgave)

Tilbage i 2000 blev The Sims et stort hit blandt både det yngre og ældre publikum, hvor man hørte (et par) historier om husmødre, der var blevet så afhængige af spillet, at de forsømte sin egen familie for at sidde foran skærmen.

Næsten tyve år senere bliver det stadig spillet i hele verden og i en bred gruppe af aldre. Den virtuelle verden giver nemlig enhver muligheden for at skabe og forme sine "simmere" og deres liv lige præcis på den måde de ønsker.

Nu er det gamle hit tilbage i en mobiludgave, hvor man igen kan skabe sine egne ”sims”, designe deres hus og forme deres livsstil. Spillet har en solid 4.6 rating og kan være en god måde at underholde sig selv på i nogle timer, hvis man kan lide tanken om at forlade den rigtige verden og lege lidt rundt i The Sims verdenen.

Poker på mobilen

Hvis du er mere til spil, hvor du skal bruge dit hoved og nogle strategier, så er der mange online udbydere af klassiske spil som poker, hvor du nu har muligheden for at hente det ned på en tablet eller mobil. Dermed kan man spille, hvorend man har lyst til og når som helst.

Et spil som poker er perfekt, hvis du har tiden og lysten til det – det gælder både nybegyndere og mere erfarne spillere. Det kræver ikke den store baggrundsviden, men selvfølgelig vil det altid være en god idé at læse op på strategierne, inden man kaster sig ud i det for første gang.

Reglerne kan du dog hurtigt blive klog på og så handler det i sidste ende mere om at øvelse gør mester og blot springe ud i det, hvis det er den slags spil man er draget af. 

Candy Crush

Det er med tiden blevet et af det mest populære spil til mobilen, hvor det i alt simpelhed handler om at knuse så meget slik som muligt. Hver bane har en spilleplade fyldt med forskelligt farvet slik, samt forhindringer man skal overkomme. 

På trods af det simple design, så har spillet faktisk været så populært, at en ekspert har fortalt flere er gået hen og blevet afhængige af det. Det er nemlig fordi, at det er så let og ligetil, at det uskyldige tidsfordriv kan blive afhængighedsskabende.

Det er dog i bund og grund en god og hurtig omgang underholdning, der ikke kræver noget baggrundsviden eller oplæring.

Stranger Things: The Game

Du har sikkert hørt om serien, men har du hørt om spillet ’Stranger Things: The Game’ er, som man måske kan regne ud et marketingsstunt lavet for at skabe mere opmærksomhed omkring Netflix’ populære sci-fi serie, men selve spillet er endt med at være ganske vellykket.

Mobilspillet er optimeret til smartphones touch-skærm og skulle oprindeligt have været et controllerspil. Spillet minder om serien, hvor du bliver sendt tilbage til 80’erne, og du kan spille spillet gennem flere af de markante karakterer fra serien.

Alto’s Adventure

I dette spil er du en snowboarder, der skal komme så langt så muligt. Lyder det enkelt? Det er det også. Det er et one-touch spil, hvor du kun behøver at bruge en enkelt finger og kræver derfor ikke det store af dig.

På den anden side kan du heller aldrig gennemføre det, da du hele tiden kan åbne op for nye karakterer, baner og sætte nye rekorder. Spillet har en rating på 4.6 og ligger som en ”Editors’ choice”, hvor en anmeldelse beskriver det som god tidsfordriv, lidt vanedannende, men med en anelse dårlig musik.