Blog

5 essentielle ting til dit gaming-setup

Er du ved at bygge et fedt gaming setup, men er i tvivl om, hvad du skal bruge? Fortvivl ej, her giver vi dig de mest vigtige ting, du skal have fat i for at blive en rigtig gamer.

 

Computer

En god gaming computer er selvfølgelig det allervigtigste. Uden sådan en, kommer du ikke særlig langt. Hvad du vælger, kommer meget an på dine behov. Hvis du bare skal have en til at stå derhjemme, kan du sagtens købe en stationær. Men du kan også få bærbare computere til gaming. Det gør det nemmere, hvis skal over til dine venner eller også vil bruge computeren til andet end gaming. Du kan også vælge at bygge din egen computer. Så kan du lave den helt som du vil, efter de behov du har.

 

Mus

En mus er er altafgørende uanset om du spiller Counter Strike eller StarCraft. Mus kommer i mange forskellige former og typer. Det første du skal finde ud af, er om du skal have en mus med eller uden ledning. Dette har altid været en stor diskussion i gamer-kredse. Mange sværger til mus med ledning, fordi det efter sigende skulle give hurtigere reaktionstid. Trådløse mus er dog efterhånden så udviklede, at det ikke har den store betydning, medmindre du spiller på professionelt niveau. Fordele med de trådløse mus er selvfølgelig, at du slipper for en ekstra ledning, der fylder på bordet. Omvendt gør batterierne at de typisk er lidt tungere end mus med ledning. Men det er en smagssag, så prøv musen i hånden før du køber. Hvis du spiller spil med mange genvejstaster, som fx League of Legends, er det en god ide at vælge en mus med flere knapper.

 

Tastatur

Til dit setup hører selvfølgelig et fedt gamer tastatur. Her handler det igen meget om personlig præference, og om hvilken type taster du kan lide. Forskellen mellem almindelige tastaturer og dem til gaming er at gaming tastaturer er såkaldte mekaniske tastaturer. Det betyder at tastaturet registrerer alle de knapper der er trykket ned. Det kan være en fordel i spil, hvor der er brug for at bruge flere knapper på samme tid.

 

Skærm

Når du skal vælge skærm er en god regel at gå efter høj opløsning og klare farver. Du kan typisk se skærmen i aktion, før du køber den. Hvor stor den skal være, afhænger selvfølgelig af hvor meget plads du har. I forhold til prisen kan du sagtens få en god skærm til en fornuftig pris. Du skal også være opmærksom på størrelsen i forhold til opløsningen. Jo større skærm, jo højere opløsning.

 

Høretelefoner/højtalere

Hvis du bor sammen med andre, kan et par gode hovedtelefoner være optimalt. Her kan du også få trådløse versioner, hvis du vil slippe for mange ledninger. Hvis du spiller spil, hvor kommunikation er nødvendigt, skal du kigger efter et par med indbygget mikrofon. Bor du alene kan du sagtens investere i et par solide computer højtalere, men hovedtelefoner sikrer den bedste oplevelse, hvis du virkelig vil leve dig ind i spillet.