Blog

3 ting du bør overveje, før du udvikler din egen app

Du går og har nogle idéer til en fed app, som du måske ikke har set lignende af før, eller måske er en mere avanceret udgave af nogle apps, som grundlæggende set kan de samme ting. Din idé må naturligvis ikke ligne andre apps for meget i udseende eller have de helt samme egenskaber. Det kan derfor være en god idé, at undersøge markedet for apps både på Android Market, App Store og Windows Marketplace. Det næste skridt er derfor bare at udvikle appen, så den kan downloades og bruges af andre. Det kan dog være en kompliceret proces at udvikle en app, hvor det ikke blot handler om en god idé og tekniske evner, men også indebærer en række andre faktorer, som bliver belyst i denne artikel.

  1. Lav en kundeanalyse

Du må på forhånd have en idé om, hvem dine kunder kommer til at blive, hvad de interesserer sig for og sætter pris på i en app. Ved at lave en kundeanalyse kan du finde frem til appens målgrupper, og tilpasse appen i udseende og beskrivelse herefter. Der er efterhånden udviklet mange apps, som hele tiden bliver forbedret, så det handler om at være på forkant fra starten. En udførlig beskrivelse af en app, vil f.eks. give en bredere målgruppe, hvilket vil sige flere kunder. Dertil vil appens udseende og funktioner også være i fokus for kunderne, da de hurtigt kan spotte, hvor meget producenterne af appen har gjort ud af den, ud fra udseende og beskrivelse.

  1. Undersøg de økonomiske vilkår

Som så meget andet, koster det også noget at udvikle og markedsføre en app. Derfor bør du overveje, om det er en god investering eller ej. Det er meget forskelligt, hvad prisen er for at udvikle en app, men hvis du regner med at skulle konkurrere med andre appudviklere, kan det koste flere millioner kroner. Markedsføringen kan også hurtigt runde op, alt afhængigt af, hvordan du vælger at markedsføre din app.

  1. Få en samarbejdspartner

I forlængelse af, at undersøge de økonomiske vilkår, kan det være en idé, at alliere sig med en samarbejdspartner eller investor, hvis din egen økonomi ikke rækker til udviklingen af din app. Det er noget man skal søge i god tid, og sørge for at have beskrevet eller fremlagt for de eventuelle investorer eller samarbejdspartnere. Dette gør man typisk skriftligt, hvor man udførligt beskriver sin idé, hvilke forventninger man har til det, hvor mange kunder man regner med at få, osv.